Betrokken en zorgvuldig

Cavia’s zijn bijzonder sociale dieren die ongelukkig worden als ze alleen moeten leven. Twee volwassen mannetjes in één hok kunnen gaan vechten, maar als ze van jongs af aan samen opgegroeid zijn gaat het vaak goed. Zeker als ze gecastreerd worden. Als een cavia in combinatie met een konijn gehouden wordt is het een goed idee om een speciale schuilplek voor de cavia te maken of te kopen, waar het konijn niet in kan komen. Een soort tunnel met twee ingangen zorgt er dan voor dat de cavia nooit opgesloten zit.

Cavia’s zitten graag ergens onder, zodat ze zich veilig voelen. Alle dieren moeten voldoende ruimte hebben en genoeg wegloopmogelijkheden. Cavia’s willen graag de hele dag bezig zijn, vooral met zoeken naar voer. Daarom is het verstandig ze gevarieerd te voeren om te voorkomen dat ze zich vervelen. Ze zijn er erg blij mee als ze regelmatig uit de kooi mogen zodat ze lekker rond kunnen scharrelen.

Cavia’s kunnen in de tuin gehouden worden, maar in Nederland kan het ‘s winters buiten té koud worden. Zet ze dan bijvoorbeeld in de schuur of bijkeuken. In de zomer moeten ze beschermd worden tegen overmatige zon, anders kunnen ze oververhit raken. Zorg er dan voor dat er altijd schaduwplekken zijn.

Wij begrijpen en weten uit eigen ervaring hoeveel uw dier voor u betekent.

Daarom staan we voor professionaliteit en persoonlijke benadering; niet voor niets is ons motto: betrokken en zorgvuldig!
Bij dierenkliniek Beekzicht nemen we graag de tijd voor u en uw dier.

We bekijken uw dier uitgebreid en luisteren goed naar u, zodat we problemen structureel kunnen oplossen.
Ons hele team hecht veel belang aan de kwaliteit van ons werk. Daarom zorgen we ervoor dat onze kennis up to date blijft door regelmatig nascholing te volgen.
Openingstijden

maandag 8:30 - 19:00 uur
dinsdag 8:30 - 18:00 uur
woensdag 8:30 - 19:00 uur
donderdag 8:30 - 19:00 uur
vrijdag 8:30 - 18:00 uur

Oldenzaalsestraat 174
7557 GB Hengelo
info@beekzicht.net
Tel: 074 24 25 112

Ook voor spoedgevallen 24 uur per dag
bereikbaar op dit nummer

Doc Booff