Betrokken en zorgvuldig

Vrouwelijke en mannelijke cavia’s kunnen 35 dagen na de geboorte al vruchtbaar zijn! Haal daarom de mannetjes na 4 weken bij hun zus en moeder weg. Het is het beste om – indien gewenst – het eerste nestje geboren te laten worden als het zeugje 6–9 maanden oud is. Wacht niet al te lang, want dan kan de geboorte moeilijker worden. Cavia’s krijgen meestal 2 tot 4 jongen. De draagtijd is gemiddeld 10 weken. Pasgeboren cavia’s kunnen direct zien en horen. Ze eten vrijwel direct brokjes en hooi met de moeder mee.

Om te voorkomen dat ze zich voortplanten en gaan vechten worden mannetjescavia’s (beertjes) vaak gecastreerd. Dit is een relatief eenvoudige ingreep, die we bij voorkeur vanaf een leeftijd van vier maanden doen. De zeugjes worden in principe alleen gesteriliseerd als daar een specifieke reden voor is, bijvoorbeeld cysteuze ovaria.

Wij begrijpen en weten uit eigen ervaring hoeveel uw dier voor u betekent.

Daarom staan we voor professionaliteit en persoonlijke benadering; niet voor niets is ons motto: betrokken en zorgvuldig!
Bij dierenkliniek Beekzicht nemen we graag de tijd voor u en uw dier.

We bekijken uw dier uitgebreid en luisteren goed naar u, zodat we problemen structureel kunnen oplossen.
Ons hele team hecht veel belang aan de kwaliteit van ons werk. Daarom zorgen we ervoor dat onze kennis up to date blijft door regelmatig nascholing te volgen.
Openingstijden

maandag 8:30 - 19:00 uur
dinsdag 8:30 - 18:00 uur
woensdag 8:30 - 19:00 uur
donderdag 8:30 - 19:00 uur
vrijdag 8:30 - 18:00 uur

Oldenzaalsestraat 174
7557 GB Hengelo
info@beekzicht.net
Tel: 074 24 25 112

Ook voor spoedgevallen 24 uur per dag
bereikbaar op dit nummer

Doc Booff